IOHANNIS: NU VOM PUTEA DUPĂ 15 MAI SĂ PLECĂM DIN LOCALITATE, DECÂT DACĂ AVEM UN MOTIV SERIOS

(Last Updated On: 28 aprilie 2020)
219 Vizualizări

Până în prezent, situaţia în România a fost gestionată bine – din punct de vedere al combaterii răspândirii covid-19, a dat de înţeles preşedintele Klaus Iohannis. De la data de 15 mai va începe relaxarea anumitor măsuri care au fost instituite până în prezent. Dar, relaxarea acestora va fi graduală. “Nu vom putea după 15 mai să plecăm din localitate, decât dacă avem un motiv serios”, a anunţat preşedintele, care a adăugat că va dura până când vom reveni la viaţa de dinainte.
Iată ce a mai declarat preşedintele:
“Sunt conștient că oamenilor le-a fost greu să stea în casă, personalului medical la fel, am ajuns la rezultate bune, dar este nevoie de mare atenție, după 15 mai nu revenim la viața noastră de dinainte, ci vom respecta în continuare masuri.
Ne vom întâlni în continuare câte trei, nu vom putea pleca încă din localitate decât dacă vom avea un motiv foarte bine întemeiat.
Marile festivaluri, probabil nu vor avea loc în acest an, nu vom putea avea multe persoane adunate strânse undeva.
Lucrurile nu vor putea intra repede în normalitate, le vom lua gradual, de la 15 mai ceva, 1 iunie ceva, 15 iunie altceva, repet dacă totul merge bine statistic, trebuie să fim foarte atenți, o abordare responsabilă. Autoritățile trebuie să se retragă ușor, ușor din această abordare coercitivă iar oamenii trebuie să aibe grijă, să poarte măști.
Când a început epidemia rezervele României erau goale, nu erau măști, medicamentele erau foarte puține, s-au folosit puținii bani pe care bugetul României îi avea.
1 miliard și jumătate de euro are în acest moment țara din partea U.E. Asta este partea pozitivă. Dar nu toți politicienii au vrut să fie de partea românilor. Avem un exemplu, Parlamentul, modul în care unele partide au înțeles să își adune voturi. Au văzut un spectacol ciudat, deplorabil, făcut de aceeași politicieni care și înainte de criză au avut un comportament nociv. Au cheltuit banii țării.”

Damboviteanul

Your IP Address is:
3.228.21.204

No tags for this post.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Apel admin
Supportscreen tag
%d blogeri au apreciat: