Funny Video/Foto

Regina, o tânără rusoaică oarbă, a visat să devină jurnalist și să-l intervieveze pe Vladimir Putin

Regina, o tânără rusoaică oarbă, a visat să devină jurnalist și să-l intervieveze pe Vladimir Putin. RT (Rossia today) a organizat această întâlnire sub forma unui cadou de Crăciun, în timpul căruia președintele a fost pus în situația să facă unele confesiuni.
Regina, o fetiță rusoaică de 17 ani, aspiră să devină jurnalist. Dar este oarbă, un handicap care până acum i-a închis porțile. În ajunul Crăciunului, Margarita Simonian, redactor-șef al RT, a ajutat-o să-și îndeplinească visul: un interviu cu Vladimir Putin.
Invitată la Moscova, fata a luat parte la o competiție de înot, în timpul căreia a câștigat o medalie de argint. Apoi s-a întâlnit cu jurnaliștii care i-au îndrumat firul acțiunii, un pas esențial pentru ea de a-și pregăti întrebările pentru șeful statului rus.
În ziua întâlnirii, tânăra Regina a putut să se familiarizeze cu Vladimir Putin, nu prin ochi, ci prin atingere: ea i-a pipăit fața cu degetele pentru a-și reprezenta mental aspectul președintelui rus.
Vladimir Putin, care a acceptat jocul de întrebări și răspunsuri pentru jurnaliști timp de câteva ore la conferința de presă anuală din 20 decembrie, a fost mulțumit de acest nou exercițiu. El a încheiat interviul cu jurnalistul aspirant, sperând că dorințele tuturor se vor împlini în 2019.
Răspunzând la întrebările, oarecum ingenui, ale fetei, Vladimir Putin s-a angajat în câteva confesiuni, în special despre primii săi ani, despre debutul său și despre dorințele lui pentru viitor.
Ambiția lui de tinerețe: să devină agent de informații.
A păstrat mereu visul de a deveni președinte?
Vladimir Putin răspunde negativ. Ca tânăr, a fost pasionat de serviciile de informații, bazate pe filme sau lecturi. „Mi se părea întotdeauna extrem de important și interesant faptul că cineva, în virtutea cunoștințelor și talentelor sale și de dragul Patriei, este întotdeauna gata să atingă un scop cu orice preț, că este gata să se sacrifice”. El a spus că a fost fascinat de rezultatele cruciale obținute de câte un om pentru întreaga țară, în special în vremuri tulburi, cum ar fi războiul.
Președintele rus a vorbit apoi despre primii ani de studii universitare, o școală de drept din Leningrad (pe care nu o menționează), prima sa poziție în serviciile de securitate ale KGB, urmată de două funcții speciale în cadrul acestora.
Președinția? O combinație de circumstanțe!
Dar Vladimir Putin a susținut apoi că ajungerea sa la putere a fost oarecum întâmplătoare. El a menționat asta într-un mod surprinzător de simplu: „Sa întâmplat să fie așa”. El a spus că nu a fost intenția lui, iar soarta a luat această hotărâre la propunerea primului președinte al Federației Ruse, Boris Elțîn.
„N-am visat niciodată să devin președinte. […] Este rezultatul unei combinații de circumstanțe”
Deși a spus că nu regreta că a preluat această funcție, și-a amintit primii pași ca șef de stat, descriind-i ca fiind dificili într-un context de insecuritate și de declin economic. Vladimir Putin a menționat lupta împotriva terorismului cecen din Caucazul de Nord și sprijinul pe care l-a primit de la popor. Potrivit lui, popoarele care trăiesc în Rusia sunt temelia reală a țării.
Darul pe care Vladimir Putin ar dori să-l primească?
„Faceți un inventar al unui an care este „în cele din urmă pozitiv” și puteți spune că „multe dificultăți […] au fost depășite”. El a subliniat în dezvoltarea programului său „sprijinul pentru cei care au nevoie de el”. Principalul lucru pentru șeful statului este să fie sigur de a fi „pe drumul cel bun” și de a atinge „țelurile” pe care echipa sa și el însuși le-a stabilit pentru sine.
Omul puternic al Kremlinului își dorește să continue să îmbunătățească viața în țară „pe baza a ceea ce s-a făcut în anii precedenți, inclusiv în cel care se încheie”.
„Fie ca acest nou an să ne umple cu o dispoziție optimistă, să fie fericit și prosper pentru toată lumea”, a conchis Vladimir Putin.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *