Funny Video/Foto

De ce refuză statul să finanțeze serialul Las Fierbinți

Pro Tv n-o să primească bani de la stat pentru serialul Las Fierbinți, dar nu înseamnă neapărat că sezonul special nu va mai fi realizat.

Cererea de finanțare înaintată de Pro Tv a fost respinsă de stat. Gigantul media dorea ajutor financiar pentru realizarea din toamna anului viitor și pentru ediția specială de Crăciun de anul acesta, dar pare că nu s-a încadrat în cerințele impuse de guvern.

Pentru ediția Las Fierbinți din toamna lui 2019, Pro Tv a cerut 4,7 milioane de lei, pentru cea de Crăciun a vrut aproape 380.000 de lei și a cerut finanțare de 3,5 milioane de lei și pentru producția Rechinii.

Dintre cele trei cereri, a fost respinsă finanțarea pentru sezonul de anul viitor. Prin urmare, „pentru a se asigura că ajutoarele sunt necesare și acționează ca un stimulent pentru dezvoltarea în continuare a unor activități sau proiecte, prezentul regulament nu ar trebui să se aplice ajutoarelor destinate unor activități pe care beneficiarul le-ar efectua oricum, chiar și în absența ajutorului”. Pro Tv obține oricum venituri substanțiale din ratingurile posturilor Tv și nu numai, așa că statul a considerat că nu este eligibil pentru finanțare.

Formularul de cerere a ajutorului de stat, indicat de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, care supraveghează programul ajutorului de stat, include și o Declarație pe propria răspundere, prin care declari, printre altele, că nu ai început lucrul la proiectul pentru care soliciți finanțarea.

Cum se obține ajutor de la stat pentru producții cinematografice

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *