Teleorman

PRIMUL CAZ DE PESTĂ PORCINĂ ÎN TELEORMAN, DESCOPERIT LA UN CADAVRU ARUNCAT ÎN ZONA LOCALITĂȚII SLOBOZIA MÂNDRA

Virusul pestei porcine africane a ajuns și în județul Teleorman. Deocamdată, spun autoritățile sanitar veterinar, situația nu trebuie să-i alarmeze pe proprietarii de animale. Potrivit directorului DSVSA Teleorman, Iulian Ianculescu, cazul este unul atipic, având în vedere că virusul a fost descoperit la un cadavru aruncat la câțiva kilometri de comuna Slobozia Mândra, la granița cu județul Olt, și nu într-o gospodărie, așa cum s-a întâmplat până acum.

“În zona respectivă, pe câmp, au fost găsite două cadavre. Dintr-unul mai erau doar oasele. Animalele nu erau crotaliate, astfel nu putem spune cine este proprietarul. S-au recoltat probe de la ambele animale, iar la unul dintre porci s-a confirmat prezența virusului. Ulterior, acestea au fost îngropate. Deocamdată, s-a stabilit o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri de la respectivul loc și s-au luat măsurile specifice în astfel de cazuri”, a declarat directorul Ianculescu.

Șeful DSVSA Teleorman a ținut să precizeze că nu sunt motive ca populația să intre în panică, că nu se va lua măsura uciderii porcilor, mai cu seamă că virusul nu a fost descoperit într-o gospodărie. Acesta a mai spus că s-au recoltat probe și de la alte animale, din toate zonele județului, chiar de la cadavre, dar analizele de laborator au ieșit negative.

Sursa : infotr.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *