Teleorman

DUNAREA – un fluviu cu o bogata istorie comuna

DUNAREA – un fluviu cu o bogata istorie comuna” – Un nou proiect pe care il vom derula impreuna cu partenerii bulgari, de data aceasta din regiunea Pleven!
ASOCIATIA EURO TELEORMAN și Fundatia „OPEN HAND” din Bulgaria – district Pleven au semnat ieri, 06.09.2018, acordul de finantare pentru proiectul „DUNAREA – un fluviu cu o bogata istorie comuna”, care se va derula in cadrul programului INTERRG V-A Romania-Bulgaria (Axa Prioritara 2 – O regiune verde), bugetul alocat proiectului fiind de 499.200 euro.
Proiectul are ca obiectiv principal imbunatatirea dezvoltarii durabile, protectia, conservarea si promovarea patrimoniului cultural si istoric.
Proiectul isi propune studierea a 18 cladiri din Romania si Bulgaria situate de-o parte si de alta a Dunarii, avand la baza date si informatii istorice despre acestea. Acesta va reuni persoane din diferite domenii – artisti, istorici, ingineri- care vor reusi, imbinand pasiunea cu maiestria, sa reproduca, la scara microdimensionala, simboluri cultural-istorice, importante pentru civilizația romana si bulgara.
Vor fi realizate expozitii, impartite in mod egal in regiune, ce vor prezenta modelele volumetrice ale celor 18 cladiri selectate, astfel incat oricine poate face un tur 3D al partii arhitecturale externe si poate vizita obiectivul turistic din regiunea pe care o alege fara ca distanta si granita sa fie un obsacol.
Implementarea proiectului va conduce la crearea unei legaturi generale intre mostenirea culturala a regiunii si cresterea fluxului turistic.

Sursa Facebook Mihaela Tudor

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *