Uncategorized

Fantomele din Bucureşti. 6 legende ale locurilor „bântuite” din Capitală

Spread the love
0Shares

Legendele urbane sunt multe, iar Bucureștiul este unul dintre orașele mari care are atât de multe tuneluri subterane și povești misterioase încât lipsa poveștilor cu fantome și nu numai ar fi fost imposibiliă. Fenomene aparent fără explicaţie sau întâmplări care îţi fac inima să stea-n loc au ţesut poveşti cu iz de paranormal în jurul unor clădiri importante din Capitală.

Legende urbane sau adevăruri care sunt „dincolo de noi”? Poveştile cu locuri bântuite aduc groază localnicilor şi deliciul aventurierilor care le vizitează în căutare de apariţii misterioase. Unii spun că n-au vazut nimic, dar alţii se jură că fantomele le-au trecut prin faţa ochilor, aşa că legendele se păstrează şi devin tot mai puternice. Fantomele unor copii orfani, ţinuţi nemâncaţi până la epuizare într-o casă din Centrul Vechi, cărora şi în ziua de azi li se aud strigătele ascuţite după miezul nopţii, sau balta din care nici măcar animalele nu se încumetă să bea apă, acestea sunt poveşti pe care nu mulţi ar avea curaj să le asculte.

Moartă, după trei ore de strigăte disperate

O astfel de legendă macabră înconjoară Hotelul Cişmigiu din Capitală. Istoria arată că, în jurul berăriei Gambrinus (construită de Ion Luca Caragiale) s-a ridicat Hotel Palace, numit mai târziu Hotel Cişmigiu. Anii aceia (1914) reprezentau împlinirea orientărilor occidentale, de aceea acest hotel a reprezentat un mare pas pentru modernismul românesc.

Din pricina localizării centrale, clădirea a fost exploatată la maximum, fără a primi însă îmbunătăţirile necesare. Astfel, grandiosul Hotel Cişmigiu se închide în 1970. După revoluţie, în 1990, hotelul este dat Academiei de Teatru şi Film, servind drept cămin pentru studenţi.

Legenda spune că, într-un weekend, când studenţii erau plecaţi, hotelul a fost pătat de o energie negativă foarte mare. O studentă din Republica Moldova, din prima sau a doua generaţie de studenţi basarabeni de la actorie, se prăbuşeşte în casa liftului.Ceea ce este foarte trist e că ea nu a murit, ci a supravieţuit, suferind în chinuri groaznice înca trei ore de la nefericitul eveniment, iar apoi a murit. Fata a strigat în acele groaznice trei ore după ajutor, care pentru ea au însemnat o eternitate, însă nimeni nu a auzit-o, conform historia.ro

(w620) Hotel Ciş

Mănăstirea Chiajna, lăcaşul de cult nesfinţit

Un alt loc renumit pentru fenomenele paranormale este Mănăstirea Chiajna, a cărei viaţă a început undeva în secolul XVII, în timpul domniei lui Alexandru Ipsilanti. Era o mănăstire mare, cu ziduri groase, motiv pentru care turcii au „confundat-o‟ cu o cetate şi au asaltat-o. În plus, istoria mai arată că aici şi-au găsit refugiul şi bolnavii de ciumă. Şi tot aici, din cauza aceleiaşi boli, şi-a găsit sfârşitul Mitropolitul Ţării Româneşti, Cozma. După acestea, ea a fost părăsită, clopotul i-a fost aruncat în apele Dâmboviţei, iar oamenii au  blestemat-o şi au lasat-o în ruină.

După spusele localnicilor, clopotul încă se mai aude bătând în nopţile cu lună plină.De asemenea, acest lucru este demonstrat şi prin câteva înregistrări audio, însă nu au fost luate în seamă. Cei mai mulţi suţin că aceste evenimente negative au avut loc din cauză că pământul şi mănăstirea nu au apucat să fie sfinţite.

Download video

Fantomele, chiriaşi pe vecie în Casa Poporului

Este una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume și, se pare, una cu multe spirite care nu și-au găsit liniștea. Pe imensul șantier, 27 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă. Se crede că alte decese, care nu au fost făcute publice, au avut loc când cei din regimul comunist au realizat camere și tuneluri secrete despre care nu se dorea să știe nimeni, nici măcar cei care le-au construit. Se spune că fantomele apar noaptea pe coridoarele celei mai mari construcţii din Europa, rup sigilii, fluieră sau fac să ţiuie sistemele de securitate. Personalul de noapte al clădirii povesteşte cum aceste fantome au început să-şi facă simţită prezenţa cu aproximativ 10 ani în urmă. „Anca‟ este una dintre ele. Potrivit relatărilor, năluca este o tânără de 20 de ani, cu o rochie de vară cu desen floral, care se arată doar personalului în uniformă şi cere ajutor.

Download video

Orfelinatul bântuit de pe Strada Franceză

Istoria nescrisă a Centrului Vechi şi-a rezervat şi un „capitol‟ şi pentru „sufletele chinuite‟ din întunecatele cotloane ale caselor de pe Strada Franceză. Un astfel de loc bântuit se află chiar la numerele 13 şi 14.

Cunoscătorii locului vorbesc despre nici mai mult, nici mai puţin de 203 de spirite de copii care ar bântui această casă. Legenda spune că aici a fost un orfelinat unde erau aduşi copii ai străzii, de patronul casei, Stavrache Hagi-Orman, un om de o răutate pură. Copiii erau ţinuţ nemâncaţi până la epuizare, iar gazda se desfăta cu ţipetele lor de foame.

Mulţi dintre cei care trec pe lângă această casă cu obloanele trase de zeci de ani, povestesc cum, după miezul nopţii, încă se mai aud vocile ascuţite ale micuţilor care strigă „Vrem apă! Apă!‟

Download video

Foişorul de Foc bântuit de o femeie înşelată

Se spune că la Foişorul de Foc se aprind lumini ciudate în fiecare lună în a 9-a zi, fix la ora 23:30. Povestea spune că un pompier a decedat aici acum 103 ani. Alte legende spun că soția unui pompier provoca incendii în apropiere, convinsă fiind că soțul ei o înşală chiar în Foișorul de Foc. Femeia ar fi căzut de la etajul 2 și și-a pierdut viața, iar acum sufletul ei caută răzbunare.

(w620) Foişorul

23 de fantome la Casa Vernescu

Și impunătoarea clădire Vernescu are legendele ei. Aici funcționa un cazinou, dar se crede că în curte sunt nu mai puțin de 23 de fantome ale celor care și-au pierdut averile acum sute de ani la ruletă. Ba chiar unii spun că în curte se simte, din când în când, miros de pucioasă, care îi atenționează pe cei care intră să plece cât mai repede.

Download video

ŞTIRILE ZILEI

Like

Comments

comments

Lasă un răspuns

Or

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *