Uncategorized

Alertă meteo. Cod galben de VREME REA în București și 16 județe

Spread the love
1Shares

Sursă: REALITATEA.NET

Meteorologii au emis, duminică dimineața, mai multe atenționări nowcasting de ninsori viscolite în mai multe județe, valabile până la ora 13.00. De asemenea, e în vigoare o informare meteo de la ANM pentru toată țara, în vigoare până la ora 23.00; nici Capitala nu a scăpat de avertizările de la meteo.

Intervalul : 02 decembrie, ora 18 – 03 decembrie, ora 23
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : ploi însemnate cantitativ în sud-est, predominant ninsori și strat de zăpadă în vest, nord, centru și la munte, intensificări ale vântului
Mesaj :

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Sursa ANM

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ în sud-est, predominant ninsori și strat de zăpadă în vest, nord, centru și la munte, intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 02 decembrie, ora 18 – 03 decembrie, ora 23
Zone afectate: conform textului

      În cursul nopții de sâmbătă spre duminică (2/3 decembrie), în Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35 l/mp.
      Începând din dimineața zilei de duminică (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre sud-vestul teritoriului și va cuprinde majoritatea regiunilor.
      În Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei și local în Transilvania și la munte vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali. Izolat se va semnala polei.
      Cu precădere pe parcursul zilei de duminică (3 decembrie), vântul va avea intensificări temporare, în regiunile sudice cu viteze de 50…55 km/h, iar în zona montană, mai ales pe creste vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

      NOTĂ: Pe parcursul nopții de duminică spre luni (3/4 decembrie), precum si în timpul zilei de luni (4 decembrie), local și temporar vor fi intensificări ale vântului, mai ales la munte, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, spulberând zăpada.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Like

Comments

comments

Lasă un răspuns

Or

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *