Uncategorized

Cum vor ataca hackerii în 2018 ca să-ți fure banii și datele

Spread the love
6Shares

Predicțiile experților în securitate cibernetică pentru 2018 ne arată direcțiile pe care hackerii vor ajunge să exploateze dispozitivele noastre.

Cea mai mare temere printre specialiști în securitate cibernetică e că, în 2018, vom vedea mai multe cazuri de software legitim infectat de grupuri care vizează profiluri mai ample de victime și localizări geografice. Astfel de atacuri au și avantajul că sunt extrem de greu de detectat și rezolvat.

În 2017, atacurile care țintesc lanțurile de aprovizionare ca Shadowpad și ExPetya au arătat cât de ușor poate fi folosit software-ul unor terți de către infractori, pentru a-și asigura un punct de intrare în companii. Această amenințare va crește în 2018.

Cele mai mari amenințări pentru 2018

Printre amenințările direcționate se numără și crearea de malware complex pentru dispozitive mobile. De asemenea, atacurile la scară mare vor continua să se dezvolte. Atacuri ca Shamoon 2.0 și StoneDrill de la începutul anului 2017 și atacul din iunie ExPetr/NotPetya au scos în evidență un interes special pentru atacurile de tip wiper, care distrug fișiere. Atacatorii vor pune accent pe identitatea grupului pentru a-și proteja cele mai importante exploit-uri. Astfel, se vor concentra mai mult pe recunoaștere și folosirea unui set de instrumente de profil precum „BeEF“, pentru a determina dacă ar fi suficient și un exploit non-zero day, mai puțin costisitor.

În plus, atacurile sofisticate vor exploata legătura dintre sistemul de operare și firmware. United Extensible Firmware Interface (UEFI) reprezintă o interfață software care face legătura dintre firmware și sistemul de operare al calculatoarelor moderne. Kaspersky Lab se așteaptă ca mai mulți atacatori să facă uz de capacitățile avansate ale UEFI pentru a crea un malware care să poată fi lansat înainte ca orice soluție anti-malware sau chiar sistem de operare să fie inițiat.

Mai multe amanunte pe Playtech.Ro

Like

Comments

comments

Lasă un răspuns

Or

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *