Uncategorized

De ziua ta, Iubit Conducător…

Spread the love
0Shares

Carmen Dumitrescu

De ziua ta, Iubit Conducător, vrem să ne amintim numai lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru poporul teleormănean de-a lungul vremii: fapte lăudabile, momente vesele, înfăptuiri mărețe și ambiții glorioase. Așa e și firesc, căci am fi de-a dreptul lipsiți de bună cuviință dacă ți-am căuta chiar și astăzi nod în papură. Tocmai ție, care n-ai identificat niciodată vreo opreliște morală sau legală pentru a-ți atinge mărețele scopuri! Așa că astăzi, de ziua ta, ne vom rezuma doar la ceea ce ai făcut tu pentru poporul teleormănean, pentru a-ți mulțumi fără drept de apel.

Ne amintim, Iubit Conducător, cum te-ai ridicat tu dintr-un șmecheraș anonim, cu înclinații spre bișniță, la nivelul primului pesedist al țării, cu atâtea funcții nobile la activ, de nici tu nu ți le mai aduci aminte. Asta n-a fost puțin! Nu, asta a fost o uriașă realizare. Ești aproape ca Leon Dănăilă care, dintr-un copil sărac, care învăța chirurgia de pe cărțile aruncate de alții în gunoi, a muncit până a ajuns neurochirurg. Cu o singură excepție: tu n-ai muncit ca să crești, dar ai știut să vorbești cu cine trebuie. Nu contează detaliile astea! Nu azi! Azi e despre tine!

Apoi, după ce ai început să acumulezi funcții, ai simțit nevoia de a face fapte bune, căci în viață nu se face să trăiești doar pentru tine. Așa că te-ai apucat de construit drumuri! Ce ți-ai spus tu într-o zi cu inspirație: “O să construiesc cele mai frumoase drumuri în județul meu și, ca să nu intru în alte probleme, îl fac responsabil pe bunul meu prieten, Petre… La o adică, dacă ridică ciocul, îl mazilesc instant, iar eu o să pot veni în fața oamenilor cu această măreață realizare și atunci vor ști cu toții că s-a născut al doilea Alexandru Ioan Cuza! ” Pe această cale, vrem să te felicităm, Iubit Conducător, pentru ideea acțiunilor la purtător! Suntem siguri că te invidiază toți ceilalți politicieni ai țării, care și-au făcut din politică punct de lucru în afaceri! Din nou ai găsit calea cea mai bună și, în ciuda nenumăratelor efecte secundare, te-ai afirmat din ce în ce mai clar pe scena politică, demonstrând tuturor că ești un om deosebit! Încetul cu încetul, nimeni nu mai ridica vocea împotriva ta! Deveneai nu doar un bogat făuritor de drumuri, ci și un om despre care tot mai mulți vorbeau în șoaptă! Apoi veneai, Iubit Conducător, în Teleorman și promiteai pe scena Casei de Cutură: “Locuri de muncă! Locuri de muncă! Locuri de muncă!” Și oamenii te credeau de foame, iubit conducător! Că uneori de la prea puțină hrană poți începe să ai iluzii… pardon, halucinații…

Citeste intreg articol in ziarul LIBER IN TELEORMAN

Like

Comments

comments

Lasă un răspuns

Or

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *