Uncategorized

Lovitură dură pentru asistații social: Cum ar putea rămâne fără ajutorul social

Spread the love
0Shares

Paraschivoiu Ancuta –https://www.bugetul.ro

România este o țară cu foarte mulți asistați social. Majoritatea dintre ei, capabili să lucreze, dar cum românii s-ai născut comozi, se mulțumesc cu ajutorul pe care îl primesc de la stat indiferent dacă fac sau nu ceva pentru a-l obține. În acest sens, un proiect de lege înregistrat de curând la Senat va face prăpăd printre aceștia.

Proiectul se referă la persoanele care lucrează la negru, adică fără contract și primesc ajutor social. Acesta prevede ca beneficiarii de ajutor social identificați că lucrează fără forme legale să piardă acordarea acestuia.

Potrivit Libertatea, propunerea de modificare a Legii venitului minim garantat a fost făcută pentru a reduce numărul celor care primesc, în mod necuvenit, ajutoare sociale. Statisticile autorităților arată că aproape 20% dintre cei care primesc acest tip de ajutor au și un serviciu pe care nu îl declară.

Proiectul depus la Senat pentru dezbatere mai prevede și alte modificări privind venitul minim garantat. De exemplu, proiectul precizează că „refuzul unui loc de muncă oferit și/sau de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională conduce la încetarea dreptului la ajutorul social”.

Ne cerem scuze pentru articol copiat integral dar ne place adevarul

Like

Comments

comments

Lasă un răspuns

Or

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *