Uncategorized

Yahoo, îngenuncheată de hackeri: cel mai mare atac a afectat milioane de oameni

Spread the love
0Shares

 

Yahoo a avut probleme cu hackerii în urmă cu patru ani și abia acum admite că a fost incapabilă să oprească furtul de date.

Yahoo a pus bazele internetului așa cum îl știm astăzi. Timp de câțiva ani, a fost imposibil să nu ai o adresă de email pe Yahoo și să nu folosești pagina principală a gigantului online ca sursă de informare. Dintr-un punct de vedere, Yahoo a fost Google-ul anilor 90 și începutul anilor 2000. Aceeași companie a trecut însă printr-o perioadă foarte dificilă în ultimii ani, încercând să redevină profitabilă. Toate tentativele au eșuat însă și, în final, „bătrânul titan” și-a căutat un cumpărător. 

La finele anului trecut, informații nu foarte măgulitoare despre Yahoo au făcut înconjurul lumii. La acea oră, se credea că un miliard de conturi create pe serviciile online ale companiei sunt vulnerabile la hackeri, în urma unor vulnerabilități exploatate în 2013. Conform celor mai recente declarații ale oficialilor Yahoo, cifra este mult mai mare decât atât.

Toate conturile create vreodată pe Yahoo, în număr de aproximativ trei miliarde au fost vulnerabile la hackeri în 2013. Cei care nu și-au schimbat parola și datele de autentificare de atunci și până în prezent, continuă să fie vulnerabili, deoarece acele informații au ajuns online în întregime.

Citeste si :

Yahoo a devenit divizie a Verizon

Like

Comments

comments

Lasă un răspuns

Or

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *