Uncategorized

Temperaturi scăzute în toată țara. -Vremea se răceşte uşor, iar în sudul ţării este posibil să burniţeze. COD GALBEN de vânt

Spread the love
0Shares

Vineri avem vreme răcoroasă, chiar rece în sud, est şi centru. Prin sudul ţării mai apar ceva înnorări, iar în Deltă şi pe litoral vântul continuă să sufle cu putere.

Maximele pleacă de la 13 grade în depresiuni şi se opresc pe la 18 grade în ţinuturile vestice.

În Dobrogea şi în Bărăgan
, temperaturile mai scad puţin, iar vântul accentuează senzaţia de frig. Până la ora 10 este cod galben de vânt intens pentru judeţele Constanţa şi Tulcea cu rafale de vânt de peste 55 km/h. Apar şi ceva înnorări pe parcursul zilei, dar nu o să plouă.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim soare, nori mai puţini şi temperaturi modeste. Se vor înregistra cel mult 16-17 grade şi vântul va fi destul de activ.

În nordul Moldovei şi în Bucovina atmosfera va fi însorită, dar cam rece, îndeosebi în orele dimineţii. Maximele se vor situa între 14 şi 17 grade. La noapte va fi mai frig decât în noaptea trecută: se vor înregistra 2-3 grade şi vor fi condiţii de ceaţă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme frumoasă, cu cer mai mult senin, însă şi aici va fi cam răcoare: maximele se vor opri pe la 17-18 grade.

Soare şi vreme răcoroasă găsim şi în ţinuturile vestice. Temperaturile mai pierd un grad, două faţă de ziua trecută; se mai răceşte puţin şi pe timpul nopţii.

În centrul României nu prea zărim nori; nici pe la munte nu mai sunt semne de ploaie; doar vântul mai are unele porniri la altitudini mari. Temperaturile se menţin sub mediile perioadei. Noaptea apare ceaţă; iar în depresiuni se ating minus 4 grade şi se produce brumă.

ANM anunţă intensificări locale ale vântului, cu viteze ce vor depăşi la rafală 55 – 65 km/h, mai ales în jumătatea de est a Dobrogei.

Iniţial, meteorologii semnalaseră intensificări ale vântului, cu viteze depăşind la rafală 55 km/h.

În judeţul Constanţa au fost afectate localităţile Constanţa, Eforie, Mangalia, Năvodari, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Agigea, Corbu, Costineşti, Cumpăna, Limanu, Lumina, Pecineaga, Săcele şi Tuzla.

În judeţul Tulcea, vântul puternic s-a făcut simţit la Sulina, C.A. Rosetti, Crişan, Jurilovca, Murighiol şi Sfântu Gheorghe.

Vremea se raceste usor. Mai apar ceva innorari in sud-vest, in regiunile sud-estice si in sudul extrem si tot aici e posibil sa ploua slab sau sa burniteze. In rest este soare si atmosfera placuta.

Vantul mai are unele porniri in sudul tarii si la munte; va sufla mai tare in Delta Dunarii si pe litoral, iar maximele termice se vor situa intre 15 si 22 de grade.

Sursa Stirile ProTV

Like
1

Comments

comments

Lasă un răspuns

Or

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *