Stiri Locale-Teleorman

Cel mai urât port de pe Dunăre se află în România. Peisaj ca într-un film apocaliptic

Spread the love
0Shares

Cu greu găseşti un loc în care să acostezi. Ne prindem în cele din urmă de o barcă. Pe toată Dunărea, de la intrarea în ţară şi până la Brăila nu există un loc în care să-ţi poţi alimenta cu benzină barca. Nu există pontoane pentru ambarcaţiunile mici. Portul arată ca decorul unui film apocaliptic. Clădiri de patrimoniu abandonate, un cheu distrus, macarale ruginite şi mulţi câini.

Liniştea e spartă de un echipaj de poliţie sosit în trombă. Tot acest spaţiu aparţine de 25 de ani primăriei din Turnu Măgurele. Totul a murit după ce colosul de lângă port care aparţine omului de afaceri Ioan Nicoale şi care producea îngrăşăminte chimice a fost închis acum câţiva ani. Şi soarta acestui port se regăseşte în aproape toate porturile de la Dunărea noastră. Odată cu dispariţia industriei au dispărut şi porturile, iar autorităţile n-au fost în stare să le găsească o utilitate.

Primăria Turnu Măgurele. În biroul primarul, din spatele unor iconiţe zâmbeşte preşedintele PSD, care este şi cetăţean de onoare al oraşului, cel care a condus acest loc ani la rând. Pe perete, la loc de cinste tronează un calendar şi un ceas cu Tel Drum, celebra firmă din Teleorman abonată la multe afaceri cu statul, anchetată acum de DNA.

Primarul Dănuţ Cuclea ştie bine situaţia din port, dar ridică din umeri

”Finanţarea întreţinerii portului se face din activitatea comercială care este în port. Ea fiind foarte puţină, banii sunt puţini.”

Dănuț Cuclea, primar Turnu Măgurele

Mai multe amanunte : http://stirileprotv.ro

Like
1

Comments

comments

Lasă un răspuns

Or

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *